Gombás palacsinta/tészta recept
A Gombás palacsinta/tészta hozzávalói:Töltelékhez:
hagyma
paprika
só
bors
víz
liszt
tejföl
gomba
+sajt
Palacsintához:
só
liszt
víz
tej
tojás
buborékos ásványvíz
A Gombás palacsinta/tészta elkészítési módja:
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük egy kis vízzel és beleszórjuk a paprikát (így biztos nem lesz keserű). Beletesszük a feldarabolt gombát, lefedjük. Amíg nem enged elég levet, többször megkeverjük. Sóval és borssal ízesítjük. Ha már megpuhult a gomba, egy kicsit merjünk a habarásba és keverjük el benne, így a habarás átveszi az étel hőmérsékletét és könnyebben elkerülhetjük a csomósodást. Csomómentesre összekeverjük a palacsinta hozzávalóit, megsütjük. Egyesével is megtölthetjük a palacsintákat, de rétegesen is tehetjük őket a jénaiba. Tejfölös tojásos reszelt sajtot kenünk a tetejére, addig sütjük, míg rá nem pirul. Jó étvágyat! :)
A gombát tésztához is keverhetjük, nagyon finom. :)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: f.evelin, 2011. júl. 25. 08:14
A gombás palacsinta/tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.