Húsos palacsinta rántva gombamártással recept
A Húsos palacsinta rántva gombamártással hozzávalói:A palacsintához:
30 dkg finomliszt
1 csipet só
1 csipet őrölt fekete bors
1 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
A töltelékhez:
40 dkg darált sertés vagy pulyka hús
1 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
1 tk pirospaprika
étolaj
3 ek tejföl
A mártáshoz:
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
40 dkg gomba
só
őrölt bors
1 kis pohár tejföl
2 ek finomliszt
1 tk pirospaprika
A panírozáshoz:
finomliszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A Húsos palacsinta rántva gombamártással elkészítési módja:
Megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A töltelékhez: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a paprikával és fél deci vizet ráöntve 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni. A mártáshoz: Kiolvasztjuk a szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet engedett, rászórjuk a paprikát. 10-15 percig pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ha felforrt levesszük. A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, majd a négy szélét behajtjuk, bepanírozzuk és kisütjük. A palacsintákat a mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. júl. 3. 11:33
A húsos palacsinta rántva gombamártással elkészítési módja és hozzávalói.