Csokoládés palacsinta epres csokikrémmel recept
A Csokoládés palacsinta epres csokikrémmel hozzávalói:A palacsintához::
5 deka vaj
18 deka liszt
2 deka cukrozatlan kakaópor
3 deci tej
2 deci szénsavas ásványvíz, vagy szóda
2 tojás
1 evőkanál cukor
olvasztott vaj a sütéshez
Az epres csokikrémhez
20 deka eperkrémmel töltött csokoládé
3 deci + 3 evőkanál tej
2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
25 deka eper
A Csokoládés palacsinta epres csokikrémmel elkészítési módja:
A vajat megolvasztom és félreteszem, hogy kihűljön. A lisztbe beleszitálom a kakaóport, aztán a tejbe beleöntöm az ásványvizet és a kihűlt olvasztott vajat. A tojásokhoz hozzákeverem a cukrot, majd a tejes - ásványvizes-vajas lé felével felhígítom A palacsintatésztába belevegyítem a kakaóporos lisztet, aztán kézi habverővel folyamatosan kevergetem, miközben hozzáöntöm a folyadékot. A kész tésztát fél órára hűtőbe teszem pihenni. A palacsintákat a szokásos módon megsütöm, de a serpenyőt sütés közben olaj helyett olvasztott vajjal kenem ki. A darabokra tört epres csokit 3 deci tejjel gőz fölött megolvasztom Amíg a csoki beleolvad a tejbe, kézi habverővel simára keverem a 2 tojássárgáját a cukorral, a liszttel és 3 evőkanálnyi tejjel. A meleg csokis tejet folytonos keverés mellett hozzáöntöm a tojássárgás - cukros lisztes péphez, majd az egészet áttöltöm egy kis lábosba Az edényt gyenge tűzre állítom és a csokis krémet kézi habverővel addig kevergetem, míg besűrűsödik. Az epret néhány szem kivételével apróra vágom és a gyümölcsdarabkákat a csokikrémhez keverem. A kész palacsintákat megtöltöm az epres csokikrémmel aztán háromszögekbe hajtva elrendezem őket egy tálon. Tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel díszítem. 10-12 palacsinta lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 724b289414, 2007. júl. 3. 01:35
A csokoládés palacsinta epres csokikrémmel elkészítési módja és hozzávalói.