Csokoládés minitorták recept
A Csokoládés minitorták hozzávalói:20 deka étcsokoládé
5 deka puha vaj
10 deka cukor
3 tojás
2 evőkanál liszt
negyed teáskanál sütőpor
vaj és liszt a bögrék előkészítéséhez
A Csokoládés minitorták elkészítési módja:
Bekapcsolom a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). A darabokra tört étcsokit gőz fölött megolvasztom, aztán félreteszem. Robotgéppel összekeverem a puha vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, és a keveréket jól felhabosítom. Az olvadt csokit fakanállal beleforgatom a cukros-vajas tojáshabba. A lisztet összevegyítem a sütőporral, és fakanállal óvatosan a csokis masszába keverem. 4 darab hőálló, 2 decis bögrét alaposan kivajazok és kilisztezek. A csokis masszát elosztom a bögrékben, és 13-15 percre beteszem őket a forró sütőbe. Mikor megsültek, kiveszem a sütőből, várok pár percet, majd mindegyik minitortát körbevágom egy késsel, hogy kissé meglazítsam. A bögrékre ráteszek egy-egy kistányért, megfordítom őket, és kipottyantom rájuk a sütiket. 4 minitorta lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 724b289414, 2007. jún. 26. 08:09
A csokoládés minitorták elkészítési módja és hozzávalói.