Rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel recept
A Rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
A palacsintatésztához:
25 dkg liszt
3 tojás
4 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
olaj a sütéshez
A töltelékhez:
3 darab körte
1 zacskó vaníliás cukor
5 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5 cl rum
1 dl tej
1 evőkanál keményítő
Az öntethez:
5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 dl tej
A Rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel elkészítési módja:
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és hagyományos módon kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez a körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, felkockázzuk, a vaníliás cukorral kevés vízben fedő alatt félpuhára pároljuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, megkaramellizáljuk rajta a cukrot. Mikor barnul, óvatosan felöntjük a rummal, a tejjel, és megvárjuk, hogy a cukor visszaolvadjon. Végül hozzákeverjük a keményítőt, kicsit besűrítjük. A körtét a rumos mártáshoz keverjük. A csokoládéöntethez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a cukrot, a kakaóport, majd felöntjük a tejjel. A szósz néhány perc alatt besűrűsödik. A rumos körtét a palacsintákba töltjük, feltekerjük vagy háromszögbe hajtjuk, és a tetejét meglocsoljuk a csokoládéöntettel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 10. 12:02
A rumos-körtés palacsinta csokoládéöntettel elkészítési módja és hozzávalói.