Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Finom-Almás, tejszínes krémes recept

Finom-Almás, tejszínes krémes recept

A Finom-Almás, tejszínes krémes hozzávalói:
Hozzávalók

Tészta

60 dkg liszt
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
4 evk. tejföl
Krém

2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
1 kg reszelt alma
fahéj
Tetejére

3 dl tejszín


A Finom-Almás, tejszínes krémes elkészítési módja:
Elkészítés A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátán megsütjük. Az almát megdinszteljük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal és kihűtjük. A pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, a Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt, tejszínes pudingot. A lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd közvetlenül rátesszük a párolt alma felét. Megint lap, megkrémezzük, rátesszük a maradék almát és a harmadik lapot ráfordítjuk. Tetejére rákenjük a felvert tejszínt és csak másnap szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A finom-almás, tejszínes krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook