Finom-Almás, tejszínes krémes recept
A Finom-Almás, tejszínes krémes hozzávalói:Hozzávalók
Tészta
60 dkg liszt
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
4 evk. tejföl
Krém
2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
1 kg reszelt alma
fahéj
Tetejére
3 dl tejszín
A Finom-Almás, tejszínes krémes elkészítési módja:
Elkészítés A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátán megsütjük. Az almát megdinszteljük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal és kihűtjük. A pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, a Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt, tejszínes pudingot. A lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd közvetlenül rátesszük a párolt alma felét. Megint lap, megkrémezzük, rátesszük a maradék almát és a harmadik lapot ráfordítjuk. Tetejére rákenjük a felvert tejszínt és csak másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jún. 10. 11:40
A finom-almás, tejszínes krémes elkészítési módja és hozzávalói.