Pudingos lapocskák recept
A Pudingos lapocskák hozzávalói:Hozzávalók
25 dkg puha Rama
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
10 dkg pudingpor (vanília, citrom, puncs vagy csoki)
A Pudingos lapocskák elkészítési módja:
Elkészítés A puha Ramát, a cukrot, a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a pudingport. A tésztából kisebb, dió nagyságú golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Egy villával rányomunk. 180-200 fokon 10-12 percig sütjük, világos maradjon. Rácson hagyjuk kihűlni.
Tippek
Egy adagot két színre sütöttem, és így megfeleztem a hozzávalókat, külön két tálban géppel kevertem ki a tésztákat, felét csokisra, felét vaníliásra. Az 5 dkg csokoládépudingból hiányzó mennyiséget kakaóporral pótoltam ki.
A sütéshez elég a 10-12 perc a 2 és 1/2 állásban, különben túl sül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jún. 6. 20:31
A pudingos lapocskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.