Házi kifli kelesztés nélkül recept
A Házi kifli kelesztés nélkül hozzávalói:Hozzávalók
60 dkg finomliszt
4- 4.5 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott Rama
1-2 ek cukor
1/2 ek só
A Házi kifli kelesztés nélkül elkészítési módja:
Elkészítés 1.Megmelegítjük a tejet, de ne legyen forró. Beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 percre félretesszük meleg helyre. Ennyi idő alatt szépen felhabosodik az élesztő. 2.Hozzáöntjük a lisztet, amibe belekevertük a sót és összegyúrjuk. Hozzátesszük az olvasztott Ramát és szép simára dagasztjuk. Nagyjából 5 perc dagasztás elegendő. 3.Hatfelé osztjuk a tésztát, a darabokat egyenként kb. 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. A körlapokat 8 cikkre vágjuk. A körcikkeket a széles végénél kezdve feltekerjük kis kiflivé és tepsibe pakoljuk. Ilyenkor tehetjük bele a tölteléket is, ha úgy szeretnénk. 4.Sülés közben nagyon megnőnek, ezért jó messze rakjuk őket egymástól. Megkenjük a tetejüket egész, felvert tojással és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Tippek
Én légkeveréssel sütöttem 200 C fokon 10 percig. Sima sütőt 220 C fokra forrósítsunk fel. Lehet tölteni is, mi kipróbáltuk pl. egy kis kocka étcsokival megtöltve. isteni finom. De mehet bele sajt, túró, kemény lekvár, stb.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jún. 5. 20:23
A házi kifli kelesztés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.