Habos gesztenye szelet recept
A Habos gesztenye szelet hozzávalói:Hozzávalók
Tészta
6 db tojás
6 kanál cukor
6 kanál víz
12 kanál liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
Krém
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 cs gesztenyemassza
10 dkg cukor
25 dkg Rama
Tetejére
növényi tejszínhab
reszelt csoki
A Habos gesztenye szelet elkészítési módja:
Elkészítés 1.A tojássárgát kikeverjük cukor felével, a vízzel, majd habot verünk a tojásfehérjéből a pici sóval és a cukor másik felével, végül a lisztes sütőport belekeverjük. Óvatosan átkeverjük az egészet, megsütjük. majd kettévágjuk. 2.A krémhez felfőzzük a pudingport, majd belekeverjük a gesztenyemasszát és a Ramával habosra keverjük. Ha kihűlt, betöltjük a tészta közé. 3.A tetejét a felvert tejszínhabbal kenjük meg és csokireszelékkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. jún. 2. 18:39
A habos gesztenye szelet elkészítési módja és hozzávalói.