Pudingos-almás, csokis tetejű krémes recept
A Pudingos-almás, csokis tetejű krémes hozzávalói:Hozzávalók (gáztepsi méretű adag):
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál víz
1/2 csomag sütőpor
20 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaó
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
A csokimázhoz:
2 tábla tortabevonó
2 evőkanál olaj
A Pudingos-almás, csokis tetejű krémes elkészítési módja:
1.) Az almát durvára reszeljük, kicsit kinyomkodjuk és egyenletesen egy nagy alufóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk. 2.) A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük, elektromos habverővel max. fokozaton ez kb. 3-4 perc. Hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet. 3.) A lisztes keverékhez hozzáadjuk kemény habbá vert tojásfehérjéket. 4.) Kettéosztjuk a tésztát: az egyik felét a kakaóporral barnára színezzük. 5.) Az almára először a sárga, majd a barna masszát kenjük rá. Előmelegített sütőben közepes lángon (légkeverésnél 180 C fokon) kb. 25 percig sütjük. Amikor elkészült kivesszük, megvárjuk, amíg kihűl, és egy másik tepsibe borítjuk. (összefogva - úgy, hogy az alma legyen fölül!) 6.) A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűvé főzzük. Ha kihűlt, jól kikeverjük, hogy ne legyen csomós. A szobameleg vajat kikeverjük, és hozzáadjuk a krémhez, majd az egészet az almás rétegre kenjük. 7.) Megvárjuk, amíg a krém megdermed, utána a csokis tortabevonóval bevonjuk.
Hideg helyre tesszük, és ha megdermedt a csokoládé, tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. aug. 31. 14:29
A pudingos-almás, csokis tetejű krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.