Perec, ami hetekig eláll recept
A Perec, ami hetekig eláll hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt--bármilyen)
25 dkg ráma
csipet só (a sajt sósságától függ)
2 egész tojás
2dl tejföl
1 tasak szalakáli
A Perec, ami hetekig eláll elkészítési módja:
Mindent egy nagy tálba teszünk, összegyúrjuk, 1órát pihentetjük. Kinyújtjuk. Perec szaggatóval kiszaggatjuk. Forró sütőbe teszzük. Kb 175fokra
Nem kell ki vajazni a gáztepsit, mert nem tapad le a tészta, mivel tartalmaz elég zsiradékot.
Ha megsült tálba helyezem, kihűlés után nejlont húzok rá h ne száradjon meg. Nagyon sokáig elmarad, akár előre is elkészíthető ez a vendégváró perec.
Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Cs.Anita, 2012. máj. 30. 06:29
A perec, ami hetekig eláll elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.