Töltött sült paradicsom recept



8 nagyobb, kemény paradicsom
reszelt sajt (trappista vagy edami)
3-4 natúr kockasajt
4 tojás
oregano
só
bors
A Töltött sült paradicsom elkészítési módja:
A paradicsomokat megskalpolom és kikaparom a belsejüket. Utána kiolajozott muffinsütőbe ültetem őket (tepsi is jó). A paradicsomokba 1 csipet reszelt sajtot rakok, aztán jön egy fél vagy harmad kockasajt, só, frissen őrölt bors (én fehér borsot használok), még egy kis reszelt sajt, a végén a pici sóval felvert tojásokkal teletöltöm (nem teljesen csurig, mert kifolyik). A tetejére teszem a paradicsomok kalapját. Légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt 180-200 fokon megsütöm.
Kiváló előételnek, de köretnek is, hidegen és melegen egyaránt. Aki úgy gondolja, bonyolíthatja még: ízesített koskasajttal vagy felvert tojás helyett minden paradicsomba egy tojássárgával, vagy felkockázott sonka.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2006. aug. 9. 19:11
A töltött sült paradicsom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.