Mozzarellás csirke sajtszósszal recept
45 perc
A Mozzarellás csirke sajtszósszal hozzávalói:
Csirkemell filé
mozzarella sajt (nagyobb méretű)
paradicsom
só
bors (én inkább fehérborsot használok hozzá)
olivaolaj
teavaj
liszt
tej
tejszín
reszelt sajt (pld. Trappista)
A Mozzarellás csirke sajtszósszal elkészítési módja:
A csirkemellet megtisztítom, felszeletelem, kicsit kiklopfolom, majd sózom, borsozom. A paradicsomot felkarikázom, de nem vékony, és nem is túl vastagra! A mozzarellát szintén felkarikázom. Serpenyőben olivaolajat hevítek, de csak annyit, hogy grillezősre sikerüljön a sütés. A csirkemell szeletek mindkét oldalát fehéredésig sütöm az olajon, de közben mellette a paradicsom karikák mindkét oldalát is "meg grillezem". Érdemes ezért nagyobb serpenyőt választani a sütéshez, és olyat, aminek fedele is van! Ha kész a paradicsom is, és a hús is kifehéredett, akkor a husszeletek tetejére rakom a grillezett paradicsomkarikákat, azokra teszek mozzarella karikákat, és fedő alatt ráolvasztom a sajtot a paradicsomos husira. (1 szelet húsra kb. 2 szelet paradicsom kerül, és 2 szelet sajt. Ezzel kész a husi. A sajtszószhoz először készítek, 1 hígabb besamelt tejjel és tejszínnel vegyesen,sóval (óvatosan, mert a sajtok is sósak), bossal ízesítem, és abba reszelem bele a Trappista sajtot. Így főzöm össze.
Ha intenzívebb ízű sajtszószt szeretnél, akkor lehet bele tenni még erőteljesebb ízű sajtokat is. Akár egyszerre többfélét is, vagy snidlinget lehet még beleaprítani!
Körete rizs!
Tálaláskor a sajtszószt vagy külön kistálkákban teszed az étel mellé (és akkor mindenki annyit mártogat, vagy önt ki belőle, amennyit gondol), vagy a tányéron leöntöd vele a mozzarellás husit.
Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c1e9612cd3, 2009. febr. 27. 17:06
A mozzarellás csirke sajtszósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.