Csirkés-gombás fussili recept
30 perc
A Csirkés-gombás fussili hozzávalói:
- 250 gr gomba (csiperke)
- 1 egész csirkemell
- 1 nagyobb doboz, v 2 kicsi tejszín
- só
- fehérbors
- fussili (orsó) tészta
- reszelt parmezán
A Csirkés-gombás fussili elkészítési módja:
A gombát megpucolom, ha kissebb fejek, akkor 4-be, ha nagyobb fejek, akkor több cikkre vágom, és sós vízben megabálom. A csirkemellet szintén megtisztítom, és felkockázom. Olivaolajon elkezdem sütni, de csak addig, amíg kifehéredik a hús. Ha már kifehéredett, hozzárakom a megabált gombát, és így is össze"sütöm" picit. De pirítani nem szabad! 1-2 perc múlva, hozzáöntöm a tejszínt, adok hozzá sót, fehérborsot és így összefőzöm. Sós vízben kifőzöm a tésztát, és ha kész, akkor 1 adag tésztára ízlés szerint teszek a gombás-husis szószból, megszórom parmezánnal, és kész a finom, gyors ebéd!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: c1e9612cd3, 2009. febr. 22. 21:06
A csirkés-gombás fussili elkészítési módja és hozzávalói.