Cézár saláta (a legfinomabb!) recept
30 perc
A Cézár saláta (a legfinomabb!) hozzávalói:
Majonéz 0,5 kg
tejföl 0,06 L
joghurt 0,06 L
szardella paszta 0,04 kg
fokhagyma 0,02 kg
porcukor 0,005 kg
reszelt parmezán 0,02 kg
dijoni mustár 0,04 L
jégsaláta
paradicsom
uborka
pirítós
csirkemellfilé (és fokhagymás pác hozzá)
A Cézár saláta (a legfinomabb!) elkészítési módja:
A fenti hozzávalókból kikevered az öntetet. Jégsaláta+ kígyóubi+ jó érett paradicsom-------->felkockáz, összekever 1 nagy tálban! Hozzáadsz pirított kenyér, v zsemlekockát, majd összekevered az öntettel. A csirkemellet fel kell kockázni, és kicsit bepácolni fokhagymás fűszerkeverékbe, aztán a legjobb olivaolajon kisütni. A salátát 1 tányérra púpozod, rádobsz bőségesen a csirkemellből, és mindezt fokhagymás pirítóssal tálalod, amiket ha toast kenyérből csinálsz, az a legjobb, mert átlósan félbevághatod, és a tányér szélére teheted.
A megadott mennyiségből elég nagy adag öntet jön ki, de a maradék hűtőben 1-2 hétig eltartható. Amúgy is érdemes magát az öntetet 1 nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy összeérjen.
Csinálhatod azt, hogy csak fogyasztás előtt kevered össze a zöldségeket az öntettel, vagy ha tárolni szeretnéd, akkor vágd ki a paradicsom magház részét (akkor nem levesedik fel a sali) és a pirítóskockákat fogyasztáskor keverd bele a kész salátába, hogy ne ázzon el.
Ettem már sokféle Cézár salit, több étteremben is kipróbáltam, de az összes közül ez volt a legfinomabb!( a poén, hogy párom a szakáccsal baráti viszonyba került, így én meg tudtam szerezni a receptet :) )
Jó étvágyat!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: c1e9612cd3, 2009. febr. 19. 03:29
A cézár saláta (a legfinomabb!) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.