Töltött túrópalacsinta recept
50 perc
1880 kcal
10 dkg túró
9 dkg liszt
1 csipet só
4 evőkanál tej
3 tojás
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evókanál margarin
töltelék:
2 fej vöröshagyma szeletekre vágva
20 dkg kolbász felszeletelve
20 dkg kígyóuborka
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 húsleveskocka
1 teáskanál pirospaprika
só és bors
A Töltött túrópalacsinta elkészítési módja:
A túrót, lisztet, sót, tejet, tojásokat és a petrezselymet simára kevejük. 30 percig állni hagyjuk. Ebből fogunk a vajon négy palacsintát kisütni. Amíg a tésztánk áll, addig megcsináljuk a tölteléket. A felszeletelt hagymánkat olajon megpirítjuk. Rövid ideig sütjük benne a felkarikázott kolbászt. Majd lisztet szórunk bele, és összekeverjük. Hozzátesszük a 1,25 dl vízben feloldott húsleveskockát és a pirospaprikát, majd fölforraljuk. Hozzákeverjük az uborkát és még 10 percig főzzük. Sózzuk és borsozzuk izlés szerint. A kész töltelékkel megtöltjük a palacsintákat.
4 személy részére. Egy adag 470 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. febr. 20. 14:26
A töltött túrópalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.