Farsangi csokis süni recept
90 perc
4240 kcal
3 tojás
3 tojássárgája
17,5 dkg cukor
3 evőkanál rum
1 cs vaníliáscukor
csipetnyi só
20 dkg liszt
15 dkg margarin
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál porcukor
5 dkg mandula szilánkokra vágva
10 dkg tortabevonó
A Farsangi csokis süni elkészítési módja:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 10 dkg cukrot. Ehez adjuk a lisztet. A tojássárgáját 75 dkg cukorral, rummal, vaníliáscukorral és a csipetnyi sóval habosra kikavarjuk. A kettőt összekavarjuk. Kivajazott tepsiben kisütjük 175 fokon, 45 percig. Ha kihűlt, keresztbe ketté vágjuk a lapot és vízszintesen is mind a kettőt. A vajat krémesre keverjük a csipet sóval, tojássárgákkal, a kakaóval, porcukorral. A négy lapot, közötte megkenve a krém 3/4 részével összeillesztjük mint ha torta lenne. Levágunk belőle annyit, hogy úgy nézzen ki, mint egy félgömb. (Amit levágunk, megesszük azonnal) Ez lesz a süni formánk. Bekenjük a maradék csoki krémmel, teleszúrkáljuk a mandulaszilánkokkal. Ezt öntjük le a gőz fölött felolvasztott tortabevonóval. A mandulaszilánkok csokival bevonódnak és már látványosan felismerhető lesz a sünink :-) Csinálunk szines drazsékból két kék szemet és egy pirosból szájat.
8 személy részére.
1 adag 530 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. febr. 13. 16:51
A farsangi csokis süni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.