Karamelles almatorta recept
A Karamelles almatorta hozzávalói:25 dkg liszt
20 dkg margarin
1 evőkanál porcukor
csipetnyi só
1 tojássárgája
víz
kevés vaj
15 dkg kristálycukor
Alma
A Karamelles almatorta elkészítési módja:
A 25 dkg lisztet, 15 dkg margarinnal, 1 evőkanál porcukorral, csipetnyi sóval elmorzsoljuk, majd összegyúrjuk egy tojássárgájával és annyi vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A kapott tésztát fél óráig hideg helyen pihentetjük. Közben sárgára pirítunk 10 dkg kristálycukrot, és egy gyengén kivajazott tortaformába öntjük úgy, hogy az oldalait is bevonja. Ha a karamell megdermedt, a formát 3/4 részéig megtöltjük hámozott, kimagvalt és vékony szeletekre vágott almával, megszórjuk kristálycukorral, rámorzsolunk 4-5 dkg margarint és befedjük a kinyújtott tésztával. Ezután forró sütőben kb. fél óráig sütjük, majd tálra borítjuk úgy, hogy a tészta alulra, az alma felülre kerüljön. A pirított cukor sütés közben karamell réteggel vonja be az almát. Melegen és hidegen egyaránt finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Edcsa, 2007. febr. 9. 14:15
A karamelles almatorta elkészítési módja és hozzávalói.