Tip-top almás recept

4 tojás
10 dkg Rama
30 dkg porcukor
1 sütőpor
30 dkg liszt
10 kanál tej
5 db nagyobb alma
A Tip-top almás elkészítési módja:
4 tojássárgáját, 30 dkg porcukrot, 10 dkg Ramat a sütőporral habosra keverünk. Hozzáadjuk apránként a tejet, majd a lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, 2-3 ek zsemlemorzsával meghintjük a tetejét. A legyalult, kissé megcukrozott és kissé kifacsart almát elterítjük a tetején. Lassú tűznél sütjük. Ha megsült, még melegen meghintjük fahéjas porcukorral, konyharuhával letakarjuk, hogy rágőzölődjön.
Könnyű, gyors és finom. Nem baj, ha több almával készül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Erás, 2007. febr. 8. 13:31
A tip-top almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.