Tip-top almás recept

A Tip-top almás hozzávalói:
4 tojás
10 dkg Rama
30 dkg porcukor
1 sütőpor
30 dkg liszt
10 kanál tej
5 db nagyobb alma


A Tip-top almás elkészítési módja:
4 tojássárgáját, 30 dkg porcukrot, 10 dkg Ramat a sütőporral habosra keverünk. Hozzáadjuk apránként a tejet, majd a lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, 2-3 ek zsemlemorzsával meghintjük a tetejét. A legyalult, kissé megcukrozott és kissé kifacsart almát elterítjük a tetején. Lassú tűznél sütjük. Ha megsült, még melegen meghintjük fahéjas porcukorral, konyharuhával letakarjuk, hogy rágőzölődjön.

Könnyű, gyors és finom. Nem baj, ha több almával készül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tip-top almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook