Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Burgonyás patkó (olcsó, gyors) recept

Burgonyás patkó (olcsó, gyors) recept

Elkészítési idő 30 perc

A Burgonyás patkó (olcsó, gyors) hozzávalói:
8 db nagyobb burgonya
1/2 csomag sütőpor
kevés só
kb. 10 dkg liszt
olaj a sütéshez
vaniliás porcukor


A Burgonyás patkó (olcsó, gyors) elkészítési módja:
8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk és 1/2 csomag sütőporral, kevés sóval és kb. 10 dkg liszttel - a burgonya fajtájától függően több-kevesebb lehet -, lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából lisztes kézzel kb. 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, patkó alakúra formáljuk, lapos kanálon forró olajba téve barnára sütjük. A patkókat még forrón vanillincukros porcukorban meghempergetjük.

Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak nagyon forró olajat használjunk, mert különben a patkó kinyílik, a tészta eltörik!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A burgonyás patkó (olcsó, gyors) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook