Burgonyás patkó (olcsó, gyors) recept


8 db nagyobb burgonya
1/2 csomag sütőpor
kevés só
kb. 10 dkg liszt
olaj a sütéshez
vaniliás porcukor
A Burgonyás patkó (olcsó, gyors) elkészítési módja:
8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk és 1/2 csomag sütőporral, kevés sóval és kb. 10 dkg liszttel - a burgonya fajtájától függően több-kevesebb lehet -, lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából lisztes kézzel kb. 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, patkó alakúra formáljuk, lapos kanálon forró olajba téve barnára sütjük. A patkókat még forrón vanillincukros porcukorban meghempergetjük.
Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak nagyon forró olajat használjunk, mert különben a patkó kinyílik, a tészta eltörik!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2007. nov. 2. 10:11
A burgonyás patkó (olcsó, gyors) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.