Kata (vagy rumos) szelet recept
100 perc
A Kata (vagy rumos) szelet hozzávalói:
Laphoz:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 cs. sütőpor
3 tojás sárgája
10 dkg porcukor
kevés tej
Krém:
2 dl tej
1 cs. vaníliás cukor (elmaradhat)
1 kisütött lap 8 nagyobb darabokra törve)
2 ek. kakaó
1 dl rum
10 dkg porcukor
2 ek. lekvár (barack)
10 dkg vaj,vagy margarin
15 dkg porcukor
Mázhoz:
3 tojás fehérje
10 dkg porcukor
3-4 csepp citromlé
A Kata (vagy rumos) szelet elkészítési módja:
Először a tortalapokat süssük ki a következők szerint: A laphoz valókat összegyúrjuk és annyi tejet tegyünk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. Három tortalapot süssünk. Majd ezt követően készítsük el a krémet: keverjük ki a vajat a porcukorral. Egy másik tálba pedig törjünk össze egy tortalapot, öntsünk hozzá 2 dl tejet és vaníliás cukrot, és keverjük össze. Majd ehhez adjuk hozzá a kakaót, a rumot, a cukrot és a lekvárt. Ha jól elkevertük, adjuk hozzá a kikevert vajat és addig kevergessük, amíg jól kenhető masszát kapunk. A végén pedig verjük fel a tojás fehérjét a cukorral. Az első tortalapot kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a másik tortalapot és a tetejére pedig a tojáshabot kenjük rá. A legvégén pedig díszítésként reszeljünk rá ét- vagy fekete csokoládét.
A lapokat nagyon világos rózsaszinüre kell sütni a tepsi alján szoktam én.
A lapot én nagyobb darabkára töröm és inkább meglocsolom a tejjel.
Jó tanács én a szabad levegőn szárítom meg a mázt és a sütemény elfogyasztása előtt 1 nappal készítem el, mert akkor a legfinomabb.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f4ff2df0da, 2007. júl. 27. 10:34
A kata (vagy rumos) szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.