Szerbhús, ahogy a családom szereti:) recept
90 perc
A Szerbhús, ahogy a családom szereti:) hozzávalói:
Egybefasirthoz:
60 dkg darálthús
2 db áztatott zsele (vizben,tejben)
2 db egész tojás
1 kiskanál csapott só
1 csapott kiskanál fehér töröttbors, aki nem
bírja az borsikát használja
1 kiskanál vegeta,izlésszerint petrezselyem,
pirospaprika
Körethez:
30 dkg paradicsom (érett)
30 dkg zöldpaprika (tölteni való)
15 dkg párolt rizs
Végén: 2 pohár (4 dl)tejföl, esetleg reszelt
sajt, vagy 2 egész tojás
A Szerbhús, ahogy a családom szereti:) elkészítési módja:
Az egybefasírtot elkészítem úgy, hogy a hozzávalókat jól összedolgozom és egy olajjal vékonyan kikent tepsibe középre helyezem. A mellette levő két oldalra halmozom felváltva a felkarikázott és megsózott paprikát, paradicsomot, amit előtte kinyomkodok a levéből, majd a kettő közé készre párolt rizshalmot teszek,és ezt addig folytatom amig elnem fogy a paprika , paradicsom és a rizs. Ezután az egészre ráöntöm tejfölt, majd kb. 60'percig világos barnára megsütöm. Jó étvágyat!
Én először mindig a paprikát, paradicsomot felkaikázom és megsózom, a rizst készre megfőzöm, (különben kemény és ehetetlen lenne,)majd ezt követően készítem el a fasirtot. A halmozásokat evőkanállal célszerű végezni először paprika, utána rizs, majd paradicsom. Megbolondithatjuk még a végén a tejfölbe tett 2 egész tojással, vagy esetleg aki szereti reszeltsajttal a leöntést.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f4ff2df0da, 2007. aug. 1. 13:26
A szerbhús, ahogy a családom szereti:) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.