Farsangi süni süti recept
A Farsangi süni süti hozzávalói:4 tojás
4 tojássárgája
20 dkg cukor
3 evőkanál rum
1 cs vaníliás cukor
csipetnyi só
20 dkg liszt
15 dkg margarin
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál porcukor
5 dkg mandula szilánkokra vágva
10 dkg tortabevonó
A Farsangi süni süti elkészítési módja:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 10 dkg cukrot. Ehez adjuk a lisztet. A tojássárgáját 75 dkg cukorral, rummal, vaníliáscukorral és a csipetnyi sóval habosra kikavarjuk. A kettőt összekavarjuk. Kivajazott tepsiben kisütjük 175 fokon, 45 percig. Ha kihűlt, keresztbe ketté vágjuk a lapot és vízszintesen is mind a kettőt. A vajat krémesre keverjük a csipet sóval, tojássárgákkal, a kakaóval, porcukorral. A négy lapot, közötte megkenve a krém 3/4 részével összeillesztjük mint ha torta lenne. Levágunk belőle annyit, hogy úgy nézzen ki, mint egy félgömb. (Amit levágunk, megesszük azonnal) Ez lesz a süni formánk. Bekenjük a maradék csoki krémmel, teleszurkáljuk a mandulaszilánkokkal. Ezt öntjük le a gőz fölött felolvasztott tortabevonóval. A mandulaszilánkok csokival bevonódnak és már látványosan felismerhető lesz a sünink
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 32816cc1a8, 2009. febr. 23. 12:18
A farsangi süni süti elkészítési módja és hozzávalói.