Vaníliás fánkocskák recept
A Vaníliás fánkocskák hozzávalói:50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 db tojássárgája
2 evőkanál rum
10 dkg olvasztott vaj
2,5 dl langyos tej
A Vaníliás fánkocskák elkészítési módja:
A tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a rumot és a vajat összekeverjük, és a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgozzuk. Meleg helyre rakjuk, amíg a kétszeresére dagad. Ha megkelt, 1 cm vastagra nyújtjuk és kis érméket (5 cm) szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk, és forró olajban kisütjük. Lekvárral megkenve, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. febr. 22. 20:04
A vaníliás fánkocskák elkészítési módja és hozzávalói.