Feketeerdő torta egyszerűen recept
A Feketeerdő torta egyszerűen hozzávalói:1db kerek kakós torta lap(persze ezt én sütni szoktam)
1/2 l tejszín
1üveg magozott meggy
1 cs.vaniliás puding
porcukor
fahéj
csoki reszelék
A Feketeerdő torta egyszerűen elkészítési módja:
A tortalapot 3 részre vágjuk.(amit sütöttem most csak 2re sikerült,de nem gond) A meggy levét leöntjük és a pudinggal felfőzzük.Mikor kissé meghült a piskótalapra kenjük.(bár olvastam már meggy dzsemmel kenve is) A meggyet porcukorral és fahéjjal meghintjük. A tejszínhabot egy kis porcukorral(nekem habfixáló nélkül nem megy)keményre felverjük. Majd ez kerül rá következőleg,elosztva,hogy minden szinte, de főleg a tetejére és körbe is jusson.Majd ebbe belenyomkodjuk a meggy egy részét is,úgy hogy a tetejére is maradjon díszítésre pár szem. Majd az egész tortát bevonjuk a maradék tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük.
Ha kissé száraz a tésztád,akkor rummal ízesített meggylével,vagy kis rumos tejjel meglehet locsolgatni a piskótatésztát.
A naplómban van róla kép 65,66-os
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kocska, 2009. febr. 22. 20:52
A feketeerdő torta egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.