Mandulás (zöld) süti recept
A Mandulás (zöld) süti hozzávalói:Tészta:
10dkg porcukor
10dkg vaj
2ek tejföl
4tojás szétválasztva
1késhegynyi sütőpor
10dkg liszt
3ek kakaó
Töltelék:
1 margarin(25dkg)
25dkg porcukor
25dkg griz(búzadara)
1 mandula aroma(zöld kupakos,szögletes kis dobozban,ja és a színe is zöld)
Máz:
5ek cukor
2ek víz
2ek kakaó
5dkg vaj
Vagy csokoládéból csokiöntet.
A Mandulás (zöld) süti elkészítési módja:
Tészta: A porcukrot,vajat,tejfölt a 4tojássárgájával jól kikeverni,majd a sütőport,lisztel,kakaó,4tojás felvert habját hozzáadjuk. Ezt gáztepsiben sütjük ki.Előmelegített sütőben 150 fok-on 10 perc. Töltelék: 1 margarint felolvasztunk, 25dkg porcukorral,25dkg grizzel és 1mandulaaromával.A tűzről levéve többször megkeverjük, míg a gríz be nem szívja a margarint. A tésztára kenjük, ha kissé meghült. Máz: A cukrot vizzel és a kakaóval felfőzzük, melybe a vajat is belekeverjük,mikor kissé meghült ráöntjük a sütire. Mikor az egész meghült, felcsikozzuk ,majd kereszbe is,rombusz alakú szeletekre. A naplómba teszek fel képet.
Én a tésztát sütőpapirral bélelt gáztepsire szoktam önteni,így könnyebben kezelhető.És ne lepődj meg,mert nagyon vékony ez a tészta és gyorsan megsül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kocska, 2008. dec. 10. 11:20
A mandulás (zöld) süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.