Túrós TV ropogós recept


50 dkg liszt
30 dkg margarin
40 dkg túró
1 ek só
2 tojás
15 dkg reszelt sajt
A Túrós TV ropogós elkészítési módja:
A túrót kissé áttörjük,összegyúrjuk a margarinnal,a liszttel, a sóval egy egész tojással és egy tojássárgájával.Amikor a tésztát jól összedolgoztuk, kb.3mm vastagságúra nyújtjuk,és sütőlemezre fektetjük.A tetejét megkenjük a maradék kissé felvert tojásfehérjével,és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal.Ezután derelyevágóval vagy késsel 8-10cm hosszú kb1cm széles csíkokra vágjuk,és előmelegített forró sütőben aranyszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni,amikor már csak langyos, a vágatok mentén tördeljük.
Én fél kilós túrót vettem,természetesen az egészet beletettem.És a sajtból is több volt itthon igy egy marékkal tettem a tésztába is.
Nekem 2 gáztepsire való adag jött ki(mert ketté szedtem a tésztát)ja és sütőpapíron sütöttem ki.
Isteni finom lett!Kb.15-20perc alatt megsült.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Kocska, 2008. nov. 18. 16:40
A túrós tv ropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.