Sajtos pufi recept

A Sajtos pufi hozzávalói:
1/4 liter tej
8 dkg margarin
16 dkg rétesliszt
3 egész tojás
1 tojás sárgája
12 dkg reszelt sajt



A Sajtos pufi elkészítési módja:
A sóval ízesített tejet felforraljuk, a margarint a tejbe tesszük, felolvasztjuk és folytonos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Addig kell főzni és aktívan kavarászni, míg a massza az edény falától el nem válik. Ha levált, a tűzről levéve egyenként beleütjük a tojcsikat és alaposan kikeverjük. Végül ha kihűlt a sajtot is belekeverjük. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle enyhén lisztes kézzel és sütőlemezre pakolgatjuk őket. Tetejére tojássárgát kell kenni és szép aranysárgára sütjük.

én előmelegített sütőbe 160-180fokra szoktam berakni és kb.20-25 perc míg megsül.

A félsz attól, hogy leragad - bár a tésztában lévő margarintól nem kellene - kenj alájuk margarint a lemezre.

Forrón kissé nyúlós, ragacsos a belseje. :)
Nyugi, megsült! De majd meglátod ha kihűlt. :)

Jó étvágyat!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos pufi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook