Sajtos pufi recept
A Sajtos pufi hozzávalói:1/4 liter tej
8 dkg margarin
16 dkg rétesliszt
3 egész tojás
1 tojás sárgája
12 dkg reszelt sajt
só
A Sajtos pufi elkészítési módja:
A sóval ízesített tejet felforraljuk, a margarint a tejbe tesszük, felolvasztjuk és folytonos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet. Addig kell főzni és aktívan kavarászni, míg a massza az edény falától el nem válik. Ha levált, a tűzről levéve egyenként beleütjük a tojcsikat és alaposan kikeverjük. Végül ha kihűlt a sajtot is belekeverjük. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle enyhén lisztes kézzel és sütőlemezre pakolgatjuk őket. Tetejére tojássárgát kell kenni és szép aranysárgára sütjük.
én előmelegített sütőbe 160-180fokra szoktam berakni és kb.20-25 perc míg megsül.
A félsz attól, hogy leragad - bár a tésztában lévő margarintól nem kellene - kenj alájuk margarint a lemezre.
Forrón kissé nyúlós, ragacsos a belseje. :)
Nyugi, megsült! De majd meglátod ha kihűlt. :)
Jó étvágyat!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: d0860dee94, 2008. nov. 13. 11:30
A sajtos pufi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.