Diótorta recept

Elkészítési idő 40 perc

A Diótorta hozzávalói:
Tészta:
4 tojás
30 dkg cukor (én 20 dkg-ot szoktam)
10 evőkanál víz
15 dkg dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom leve (ez el is maradhat)

Krém:
3 dl tej
1 csomag tejszín ízű pudingpor (lehet vaníliás is)
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj vagy Rama (én 25 dkg-ot szoktam)
15 dkg porcukor
10 dkg dió (én 15 dkg-ot szoktam)


A Diótorta elkészítési módja:
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vizet, diót és a lisztben elkevert sütőport. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral habosra verem és a masszához keverem. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsül. A pudingot a tejben a vaníliás cukorral felfőzöm, sűrű masszát kapok, amit néha megkeverve hagyok kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a diót és a kihűlt pudinghoz keverem. A piskótatésztát 4 felé vágom, úgy hogy 4 egyforma lapot kapjak (egyszer a tepsi hosszanti irányában vágom, majd éles, hosszú pengéjű késsel a lapokat keresztbe is kettévágom). Minden lapot vékonyan megkenek a krémmel és egymás tetejére rakom őket. Végül a tetejét és az oldalát is megkenem és durvára vágott dióval díszítem. Természetesen lehet hagyományos, kör alakú tortaformában is sütni a piskótát.

Némi módosítás, ahogy én szoktam: 0,33dl-es habtejszínt kevés cukorral és habfixálóval felverek és a krémhez keverem. Kicsit könnyebb, lágyabb lesz tőle.
Dió helyett olvasztott csokoládét öntök a tetejére és az oldalát is azzal kenem meg. (1,5 tábla, kb. 150g csokoládét 10 dkg vajjal és kb. fél-1 deci tejjel felolvasztok)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook