Raffaello kocka recept
30 perc
A Raffaello kocka hozzávalói:
Tészta:
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
25 dkg cukor (én ebből 20 dkg-ot szoktam)
1 zacskó sütőpor
6 tojás fehérje
Krém:
4 dl tej
6 tojássárgája
1 vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
30 dkg cukor (én ebből 20 dkg-ot szoktam)
A Raffaello kocka elkészítési módja:
A tojásfehérjét felverem egy kevés cukorral és az összekevert többi hozzávalóhoz öntöm, közepes sütőben megsütöm. Nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad, kb. 15 perc alatt kész, mikor a tészta még inkább fehér, mint zsemleszínű. A tejet összekeverem a habosra vert tojássárgákkal, vaníliás cukorral és felfőzöm benne a pudingot. Folyamatosan kell kavargatni, mert hamar odakap. A vajat a cukorral habosra keverem és a kihűlt pudinghoz adom, elkeverem, rákenem a tésztára. A tetejére kókuszreszeléket szórok. Hűtőben kb. egy óra alatt megdermed úgy, hogy szeletelhető. Nem szeretem, ha nagyon édes, ezért a cukorból mind a tésztánál, mind a krémnél kevesebbet használok.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2009. nov. 18. 18:35
A raffaello kocka elkészítési módja és hozzávalói.