Gesztenyés álom recept
40 perc
A Gesztenyés álom hozzávalói:
Tészta:
6 tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
12 evőkanál víz
Krém:
25 dkg vaj vagy Rama
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag gesztenyemassza (250 g-os)
0,33 l habtejszín
1 csomag habfixáló
Vagy cukrászhab (Meggle) ekkor nincs szükség fixálóra
Máz:
2 tábla tortabevonó vagy étcsokoládé
10 dkg vaj vagy Rama
Kb. 1 dl tej
Nem a legszebb, de nagyon finom
A Gesztenyés álom elkészítési módja:
Tészta: A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A tojás sárgákat a többi cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vizet, összekeverem a tojásfehérjével, végül kanalanként hozzáadom a lisztet és a benne elkevert sütőport. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsül. Krém: A vajat a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzákeverem a gesztenyemasszát. A habtejszínt a habfixálóval habosra verem és a krémhez adagolom. Ezt a krémet a kihűlt piskótára kenem. Én nem szeretem, ha nagyon édes, de aki édesszájú, tehet bele több cukrot. Az édesítés függ attól is, milyen a gesztenyemassza, ha eleve cukrozott, akkor nem kell bele cukor, de ha nem, akkor tanácsos egy kevés porcukrot keverni a krémhez. Máz: A csokit a vajjal és a tejjel felolvasztom és a krémre öntöm. Simítólapáttal és a tepsi rázogatásával óvatosan elegyengetem. Hűtőben kb. 1 óra alatt megdermed, akkor lehet szeletelni.
Nem olcsó süti, de nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2009. nov. 15. 20:47
A gesztenyés álom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.