Csokis zabpelyhes recept
30 perc
A Csokis zabpelyhes hozzávalói:
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
fél teáskanál fahéj
fél teáskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg csokoládé
15 dkg puha vaj
6 dkg barna cukor
6 dkg kristálycukor
1 tojás.
Csokis-zabpelyhes keksz
A Csokis zabpelyhes elkészítési módja:
A sütőt 175 C-fokra (gázsütőnél 4-es fokozatra) bekapcsolom. Két nagy tepsit kivajazok. A zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, a sütőport, a sót és az összetört csokoládét összekeverem. Egy másik tálban robotgéppel vagy villával összedolgozom a vajat a cukorral, majd hozzáütöm a tojást és habosra keverem. A lisztes-csokis keveréket hozzákeverem és a masszából evőkanállal egymástól 5 cm távolságra kis halmokat rakok a tepsibe. A süti 10-12 perc alatt megsül. Sütés után még lágy, várni kell, hogy megszilárduljon. Ha kihűlt akkor szedem ki a tepsiből. Kb. 24db lesz belőle.
Én vizes kézzel kis gombócokat formázok a masszából, kicsit meglapítom és úgy rakom a tepsibe, így "szebb" szerintem.
Barna cukor helyett természetesen lehet kristálycukor.
A csokoládé helyett lehet apróra vágott aszalt szilvát, vagy diót is tenni a tésztába.
Én mindenből a dupláját szoktam venni, akkor marad nekem is. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2009. nov. 19. 20:00
A csokis zabpelyhes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.