Mazsolás túrógombóc recept
25 perc
1580 kcal
25 dkg túró
6,5 dkg dara
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg margarin
1 evőkanál cukor
2 tojás
csipetnyi só
A Mazsolás túrógombóc elkészítési módja:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a tojásokat is. Hozzáadjuk a sót és a túrót. Belekevrjük a mazsolát és a darát. Sós vizet forralunk és kifőzzük benne a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, még 12 percig főzzük. Szűrőben lecsöpögtetjük ha kifőttek a gombócok. A 2 evőkanál vajon megpírítjuk a zsemlemorzsát és meghempergetjük benne a gombócokat.
Cukros tejföllel tálaljuk.
2 személy részére.
1 adag 790 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. febr. 12. 16:11
A mazsolás túrógombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.