Almatorta túrósan recept
70 perc
2400 kcal
75 dkg alma
10 dkg túró
4 evőkanál olaj
3 tojás
1 cs vaníliáscukor
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
11 dkg méz
1,25 dl tejföl
Az Almatorta túrósan elkészítési módja:
A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliáscukorral és 5 dkg mézzel. Összekeverjük a sütőport a lisztet és ezt is hozzákeverjük. Tortaformába rakjuk a tésztánkat és hűvös helyre tesszük. Az almát meghámozzuk és vékony kis szeletekre vágjuk. Ezzel körbe-körbe földíszítjük a tésztánk tetejét. Betesszük a sütőbe, félig megsütjük 25 percig. Két tojást 6 dkg mézzel és a tejföllel jól kikeverjük és ráöntjük a félig megsült tortánkra. Majd addig sütjük amíg a teteje nem lesz aranysárga és keménnyé nem válik, kb 15 perc.
Frissen, melegen fogysztjuk :-)
12 szelet. 1 szelet 200 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. febr. 11. 08:35
Az almatorta túrósan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.