Tészta tejszínnel és parmezánnal recept
40 perc
Zsírszegény
A Tészta tejszínnel és parmezánnal hozzávalói:
3-4 személyre
40 dkg tészta
2 evőkanál vaj v. margarin
3 dl főzőtejszín
5 dkg reszelt parmezán, plussz még a tálaláshoz
2 evőkanál frissen vágott petrezselyemzöldje
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint
A Tészta tejszínnel és parmezánnal elkészítési módja:
A tésztát főzzük meg lobogó sós vízbe (lehet kevés olajat a főzőlébe tenni). Olvasszunk vajat v. margarint egy nagy tűzálló tálba, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon kevergetve főzzük, amíg a sajt megolvad, a szósz besűrűsödik. A tésztát szűrjük le és adjuk a szószhoz, tegyük hozzá a petrezselymet is. Közepes láng felett keverjük össze a tésztát és a szószt. A tetejét (ízlés szerint borsozhatjuk)szórjuk meg még egy kis petrezselyemmel és reszelt sajttal, és azonnal tálaljuk.
Aki a csőbe sütöttet szereti, 180 fokon átsütheti, amíg a sajt megolvad.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: roni nagyi, 2007. márc. 30. 13:48
A tészta tejszínnel és parmezánnal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.