Sajtos előétel recept
30 perc
A Sajtos előétel hozzávalói:
6 db tojás
0,5 dl tej
10 dkg vaj
6 dkg parmezán sajt (ízlés szerint bármi)
2 db zsemle
5 szál zöld petrezselyem
só, bors
A Sajtos előétel elkészítési módja:
6 egész tojást fél deci tejben erősen felverünk (robotgéppel), hogy jól elvegyüljön; tetszés szerint sót és borsot adunk hozzá, azután 10 dkg vajat mély edényben olvasztunk, 6 dkg sajtot adunk bele, a felvert tojást beleöntjük és habverővel addig verjük a tűz fölött, amíg sűrű lesz. Elhúzzuk a tűzről, és tovább verjük 2 percig és azután kerek tálon kúpalakban felhalmozzuk.
Köretnek a tálra köré:
2 zsemlét szeletekre vágunk, félholdkat szúrunk belőle és forró vajban kisütjük.
A tál szélére körülrakjuk és a sajtkúp tetejét és a szemle holdacskák közeit rántott zöld petrezselyemmel díszítjük.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: roni nagyi, 2008. máj. 13. 21:11
A sajtos előétel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.