Tavaszi tojásragu recept
A Tavaszi tojásragu hozzávalói:40 dkg karfiol,
35 dkg sárgarépa,
75 dkg krumpli,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
8 főtt tojás,
4 dkg vaj/margarin,
3 dkg liszt,
1 tk. currypor,
6 dl zöldségleves,
1,5 dl főzőtejszín,
csipetnyi cukor,
só,
bors,
1 csokor metélőhagyma.
A Tavaszi tojásragu elkészítési módja:
A karfiolt rózsákra szedjük, majd enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és további 5-6 percig együtt pároljuk. Közben a krumplit meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Sós, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és a felhevített vajon üvegesre pároljuk. Liszttel és curryporral megszórjuk, a levessel meg a tejszínnel apránként felöntjük, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Közben hozzáadjuk a leszűrt karfiolt és sárgarépát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A megtisztított főtt tojásokat félbevágjuk, és óvatosan a zöldséges mártásba forgatjuk. A tojásragut a főtt krumplival tálaljuk, és a felaprított metélőhagymával megszórva kínáljuk.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 20. 13:18
A tavaszi tojásragu elkészítési módja és hozzávalói.