Burgonyás torta recept
A Burgonyás torta hozzávalói:80 dkg burgonya,
6 szelet könnyen olvadó sajt (trappista, ementáli),
1 csokor petrezselyem,
1--1 evőkanál szárított majoránna,
kakukkfű,
oregano,
2 dkg vaj,
só.
A Burgonyás torta elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. Hideg vízben áztatjuk öt percig, majd lecsöpögtetjük és szárazra töröljük. A sajtot kis darabokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket, és csipetnyi sót keverünk hozzá. Egy kb. 22 cm átmérőjű tálat kibélelünk benedvesített sütőpapírral. Erre tesszük egymás után a rétegeket: a burgonyakarikákat, amelyeket megszórunk fűszerkeverékkel, majd sajtdarabokkal. Burgonyával fejezzük be a rétegezést és a tetejére morzsoljuk a vajat. Lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha letelt az idő, ellenőrizzük, mennyire sült meg a burgonya -- akkor jó, ha simán belecsúszik a villa. Fólia nélkül pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje is megpiruljon.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 19. 17:31
A burgonyás torta elkészítési módja és hozzávalói.