Bazsalikomos bébispenót eperrel recept

2 nagy marék (kb. 10 dkg) bébispenót,
10 szem érett eper,
1 evőkanál olívaolaj,
2 teáskanál málnaecet (vagy balzsamecet),
1 teáskanál méz,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis marék bazsalikom,
só,
törött feketebors.
A Bazsalikomos bébispenót eperrel elkészítési módja:
A bébispenótot mosd meg, hagyd száradni. Az epret vágd gerezdekre. Az olajat keverd el a balzsamecettel, mézzel, pépesített fokhagymával, egész kevés sóval és az apróra vágott vagy pépesített bazsalikommal. Forgasd meg az öntetben a spenótot, majd halmozd rá az eperszeleteket, őrölj rá frissen borsot. Gazdagíthatod feta-kockákkal, ementálival vagy kéksajttal is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 16. 08:38
A bazsalikomos bébispenót eperrel elkészítési módja és hozzávalói.