Hideg spenótleves recept
A Hideg spenótleves hozzávalói:4,5 dl natúr joghurt,
1 kg friss spenót,
2,5 dl húslé (kockából is jó),
1,5 dl tejszín,
1 csirkemell,
1 evőkanál vaj,
1 fej hagyma apróra vágva,
1 evőkanál friss kapor,
1 evőkanál petrezselyem.
A Hideg spenótleves elkészítési módja:
A csirkemellet vágd kis kockákra, majd pirítsd meg a hagymával együtt a vajon. Ha kifehéredett, önts alá egy kis tejszínt és párold puhára. Tisztítsd meg a spenótot, és aprítóban vagy turmixgépben pépesítsd a húslével, a tejszínnel, a kaporral, a petrezselyemmel és a csirke hagymás szószával. Keverd el a joghurttal, majd szórd bele a csirkekockákat. Hidegen tálald.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 13. 10:29
A hideg spenótleves elkészítési módja és hozzávalói.