Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Padlizsán-, spenót- és sütőtökrakás recept

Padlizsán-, spenót- és sütőtökrakás recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Padlizsán-, spenót- és sütőtökrakás hozzávalói:
20 dkg sütőtök, vékonyra szeletelve
70 dkg paradicsomszósz
8 dkg bébispenót
4 újhagyma, hosszában vékonyra szeletelve
10 dkg reszelt mozzarella sajt
4 dkg pirított fenyőmag


A Padlizsán-, spenót- és sütőtökrakás elkészítési módja:
Vágjuk le a padlizsán alját, majd hosszában vágjuk 10 darab 5 mm-es szeletre. Az első és az utolsó szeletet dobjuk ki, a többit pedig tegyük tésztaszűrőbe, alaposan sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig. Öblítsük le a padlizsánt hideg vízzel, majd papírtörlővel töröljük át. Ezután sütőtökkel együtt kisebb adagokban süssük egy felforrósított grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), amíg megpuhul.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A padlizsán-, spenót- és sütőtökrakás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook