Padlizsán-, spenót- és sütőtökrakás recept




20 dkg sütőtök, vékonyra szeletelve
70 dkg paradicsomszósz
8 dkg bébispenót
4 újhagyma, hosszában vékonyra szeletelve
10 dkg reszelt mozzarella sajt
4 dkg pirított fenyőmag
A Padlizsán-, spenót- és sütőtökrakás elkészítési módja:
Vágjuk le a padlizsán alját, majd hosszában vágjuk 10 darab 5 mm-es szeletre. Az első és az utolsó szeletet dobjuk ki, a többit pedig tegyük tésztaszűrőbe, alaposan sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig. Öblítsük le a padlizsánt hideg vízzel, majd papírtörlővel töröljük át. Ezután sütőtökkel együtt kisebb adagokban süssük egy felforrósított grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), amíg megpuhul.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 10. 09:22
A padlizsán-, spenót- és sütőtökrakás elkészítési módja és hozzávalói.