Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zöldséges-sonkás őzgerinc recept

Zöldséges-sonkás őzgerinc recept

A Zöldséges-sonkás őzgerinc hozzávalói:
10 dkg gépsonka (vékonyra szeletelve)
15 dkg gépsonka (egészben)
6 db tojás
20 dkg uborka (ecetes)
80 g csemegekukorica
0.5 db leveskocka
25 g zselatin
2 dl tejföl
4 ek majonéz
1 ek mustár


A Zöldséges-sonkás őzgerinc elkészítési módja:
Először alufóliával, majd sonkával kibélelünk egy őzgerinc formát. 6 tojást keményre főzünk. A tojásból kikanalazzuk a sárgáját és összekeverjük 2 dl tejföllel, kb. 1 dl majonézzel és 1 ek mustárral. Felforralunk 2 dl vizet a fél leveskockával, levesszük a tűzről, majd ha már jól kihűlt, belerakjuk a zselatint, kicsit kevergetjük és összeöntjük a tejfölös szósszal. Majd rakjuk bele a felaprított uborkát, tojásfehérjét, sonkát és a kukoricát. A masszát a formába öntjük, lefedjük még a maradék 3 szelet sonkával, majd alufóliával borítjuk, és hűtőbe rakjuk egy éjjelre.(4-5 óra után is jó már.) Másnap csak kiborítjuk a formából és felszeleteljük. Most, amikor utoljára készítettem, raktam a leveskockás vízbe szárított zöldségzöldjét és a tejfölös szószba egy kis pirosaranyat, hogy megszínezze. Remekül sikerült.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zöldséges-sonkás őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook