Zöldséges-sonkás őzgerinc recept
A Zöldséges-sonkás őzgerinc hozzávalói:10 dkg gépsonka (vékonyra szeletelve)
15 dkg gépsonka (egészben)
6 db tojás
20 dkg uborka (ecetes)
80 g csemegekukorica
0.5 db leveskocka
25 g zselatin
2 dl tejföl
4 ek majonéz
1 ek mustár
A Zöldséges-sonkás őzgerinc elkészítési módja:
Először alufóliával, majd sonkával kibélelünk egy őzgerinc formát. 6 tojást keményre főzünk. A tojásból kikanalazzuk a sárgáját és összekeverjük 2 dl tejföllel, kb. 1 dl majonézzel és 1 ek mustárral. Felforralunk 2 dl vizet a fél leveskockával, levesszük a tűzről, majd ha már jól kihűlt, belerakjuk a zselatint, kicsit kevergetjük és összeöntjük a tejfölös szósszal. Majd rakjuk bele a felaprított uborkát, tojásfehérjét, sonkát és a kukoricát. A masszát a formába öntjük, lefedjük még a maradék 3 szelet sonkával, majd alufóliával borítjuk, és hűtőbe rakjuk egy éjjelre.(4-5 óra után is jó már.) Másnap csak kiborítjuk a formából és felszeleteljük. Most, amikor utoljára készítettem, raktam a leveskockás vízbe szárított zöldségzöldjét és a tejfölös szószba egy kis pirosaranyat, hogy megszínezze. Remekül sikerült.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 30. 11:30
A zöldséges-sonkás őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.