Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes-almás sült sertéscomb recept

Mézes-almás sült sertéscomb recept

A Mézes-almás sült sertéscomb hozzávalói:
1 kg sertéscomb
2 közepes db alma
3 ek mustár
2 kávéskanál só
6 szelet bacon
2 ek méz
2 közepes db vöröshagyma


A Mézes-almás sült sertéscomb elkészítési módja:
Egy jénai tálba szórjuk bele a felkarikázott hagymát. A combot kb 1, 5-2 cm-enként bevagdaljuk úgy, hogy a hús maradjon egyben. Beletesszük az edénybe. A bevágásokat megszórjuk sóval, és bekenjük mustárral. Majd a karikára vágott (magházát távolítsuk el) héjas almát belenyomkodjuk. Minden mélyedésbe jusson alma. A húst megsózzuk kívülről is, és bekenjük mézzel. Majd befedjük a baconnel. Egy kis vizet öntsünk alá, és fedjük le a tál tetejével, és tegyük a sütőbe. Én néha meglocsolom a szaftjával, és ha szükséges, átfordítom. Amikor a hús szépen megpuhult, vegyük ki a tálból. Távolítsuk el az almát és a szalonnát. Hagyjuk hűlni egy kicsit. Amíg a hús hűl, addig a megmaradt szaftot, almát, szalonnát és hagymát összeturmixoljuk. Ez lesz a szósz. Burgonyapürével tálaljuk. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes-almás sült sertéscomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook