Mézes-almás sült sertéscomb recept
A Mézes-almás sült sertéscomb hozzávalói:1 kg sertéscomb
2 közepes db alma
3 ek mustár
2 kávéskanál só
6 szelet bacon
2 ek méz
2 közepes db vöröshagyma
A Mézes-almás sült sertéscomb elkészítési módja:
Egy jénai tálba szórjuk bele a felkarikázott hagymát. A combot kb 1, 5-2 cm-enként bevagdaljuk úgy, hogy a hús maradjon egyben. Beletesszük az edénybe. A bevágásokat megszórjuk sóval, és bekenjük mustárral. Majd a karikára vágott (magházát távolítsuk el) héjas almát belenyomkodjuk. Minden mélyedésbe jusson alma. A húst megsózzuk kívülről is, és bekenjük mézzel. Majd befedjük a baconnel. Egy kis vizet öntsünk alá, és fedjük le a tál tetejével, és tegyük a sütőbe. Én néha meglocsolom a szaftjával, és ha szükséges, átfordítom. Amikor a hús szépen megpuhult, vegyük ki a tálból. Távolítsuk el az almát és a szalonnát. Hagyjuk hűlni egy kicsit. Amíg a hús hűl, addig a megmaradt szaftot, almát, szalonnát és hagymát összeturmixoljuk. Ez lesz a szósz. Burgonyapürével tálaljuk. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 29. 11:28
A mézes-almás sült sertéscomb elkészítési módja és hozzávalói.