Jóasszony pecsenyéje recept
A Jóasszony pecsenyéje hozzávalói:0.5 kg sertéstarja
2 gerezd fokhagyma
2 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 evőkanál finomliszt
1 ek mustár
1 dl napraforgó olaj
4 db burgonya
A Jóasszony pecsenyéje elkészítési módja:
A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeérjen. Addig megpucoljuk a krumplit, és egy tál vízben félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk karikára, és olajon vagy zsírban szép halvány sárgára pirítjuk. Ha elkészült, kiszedjük, és félretesszük. Elővesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen kisütjük. Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket, azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni (egy másik edényben), így az, a pecsenyeszeletekkel egy időben fog elkészülni. A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A Jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk az egészet a kisült hagymakarikákkal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 25. 18:00
A jóasszony pecsenyéje elkészítési módja és hozzávalói.