Káposztás sertéstarja galuskával. recept
135 perc
A Káposztás sertéstarja galuskával. hozzávalói:
4 szelet csontos sertéstarja
50-60 dkg
savanyú káposzta
20 dkg
füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
4-6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint kb
1 dl
tejföl
1 púpozott evőkanál sertészsír (ha kevés a szalonnazsír)
só szükség szerint
3 kiskanál morzsolt csombor (borsikafű)
2-3 babérlevél
2 evőkanál fűszerpaprika
1 csokor kaporlevél.
A Káposztás sertéstarja galuskával. elkészítési módja:
A sertéstarját kiklopfoljuk. mindkét oldalát megszórjuk sóval és a morzsolt borsikafűvel, amit jól beledolgozunk, kissé pihentetjük. Közben a füstölt szalonnát kisebb kockára vágjuk és zsírját kisütjük, a szalonna tepertőt kiszedjük. A forró zsírban a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük, majd kivesszük. Most az apróra vágott vöröshagyma következik, amit aranysárgára pirítunk. A savanyú káposztát ha nagyon savanyú átöblítjük, majd kicsavarjuk és a dinsztelt hagymához adjuk a finomra vágott fokhagyma gerezdekkel együtt. Kevergetve pároljuk kb. 10-12 percig, majd megpaprikázzuk, sózzuk, bőségesen megszórjuk morzsolt borsikafűvel és hozzáadjuk a babérlevelet is.Jól összekeverjük és belerakjuk a félretett hússzeleteket és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön pároljuk kb. két órán keresztül.Ha kész galuskával, vagy burgonyakrokettel,rizzsel tálaljuk, megszórva apróra vágott kaporlevéllel, tepertővel és kevés tejföllel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. márc. 24. 11:22
A káposztás sertéstarja galuskával. elkészítési módja és hozzávalói.