Kapros töltöttpaprika székelyesen recept
A Kapros töltöttpaprika székelyesen hozzávalói:50 dkg darált sertéshús
50 dkg darált marhadagadó
50 dkg darált füstölt sertéstarja
15 dkg párolt rizs
só, törött bors
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
6-8 édes zöldpaprika
1 kg savanyú káposzta
liszt
tejföl
1 csokor kapor
A Kapros töltöttpaprika székelyesen elkészítési módja:
A párolt rizst, a darált sertéshúst, sót, törött borsot az apróra vágott és zsírban megfuttatott vöröshagymát, a tojást jól összegyúrjuk, és a kierezett, kimagozott paprikákat megtöltjük vele. A savanyú káposztát hagymás zsírban megpároljuk, majd liszttel meghintve tejföllel feleresztjük. Teszünk bele kaprot, sót, törött borsot, majd belerakjuk a töltött paprikákat, a marhadagadót, a füstölt sertéstarját és befedve készre pároljuk.
Kicsit munkás, de nagyon kiadós étel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. nov. 13. 09:07
A kapros töltöttpaprika székelyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.