Aratók levese egyszerűen, bográcsban recept
70 perc
Az Aratók levese egyszerűen, bográcsban hozzávalói:
2 marék száraz bab
2 db babérlevél
füstölt házi kolbász
füstölt sertéstarja
savanyú káposzta
ízlés szerint só
őrölt bors
fűszerpaprika.A rántáshoz: kevés sertészsír
liszt
apróra vágott vöröshagyma
csipetnyi só
pirospaprika
A tálaláshoz adható:tejfel friss parasztkenyér
szeletelt csípős paprika
Az Aratók levese egyszerűen, bográcsban elkészítési módja:
Előző este a babot beáztatjuk, majd az áztatóvizet cseréljük. Elkészítésekor a kolbászt felszeleteljük, a tarját felkockázzuk és a babbal együtt feltesszük bográcsban főni úgy, hogy a víz jól ellepje. Beletesszük a babérlevelet és megsózzuk. A savanyú káposztát átöblítjük ha nagyon savanyú, majd egészen apróra vágjuk. Ha a bab félig megfőtt hozzáadjuk a káposztát, a felkockázott füstölt tarját és a kolbászt is. Amíg fő rántást elkészítünk és azzal a levest berántjuk.Kínáljuk tejfellel, kenyérrel és csípős paprikával. vagy kefirt adunk hozzá és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. máj. 12. 09:19
Az aratók levese egyszerűen, bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.