Kolbászos lencseleves recept
A Kolbászos lencseleves hozzávalói:25 dkg lencse
20 dkg főzőkolbász
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
csipetnyi só
őrölt koriander+gyömbér
2 babérlevél
1 mokkáskanál ecet
A Kolbászos lencseleves elkészítési módja:
A kiválogatott, megmosott, egy éjszakát vízben áztatott lencsét csipetnyi sóval meg a babérlevéllel ízesített másfél liter vízben puhára főzzük. Közben a megtisztított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a liszttel megszórjuk, és kevergetve egy-két percig együtt pirítjuk. A tűzről lehúzva késhegynyi őrölt korianderrel meg gyömbérrel megszórjuk, és egy kevés levessel felengedve az ételt besűrítjük vele. A kolbászt - héját lehúzva és felkarikázva - beledobjuk, még 15 percig főzzük és ecettel pikánsra savanyítva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. ápr. 27. 17:38
A kolbászos lencseleves elkészítési módja és hozzávalói.