Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tejszínes csülkös csusza recept

Tejszínes csülkös csusza recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tejszínes csülkös csusza hozzávalói:
1 db kicsontozott
főtt füstölt csülök
25 dkg csuszatészta
3 db tojás
2 dl tejszín
1 dl tejföl
3 dkg sertészsír
Ízlés szerint: frissen őrölt bors
és só.


A Tejszínes csülkös csusza elkészítési módja:
A tésztát forró sós vízben megfőzzük, majd a főzővízből kiszedve, hideg vízzel lemossuk és a felforrósított zsírban megforgatjuk. A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tojások sárgájával, és a tejszín egy részével, megborsozzuk, és ráöntve a felmelegített tésztára, azzal összekeverjük, majd tűzálló tálba tesszük. A tojásfehérjéket a maradék tejszínnel kemény habbá verjük, és beborítjuk vele a tésztát. Előmelegített, forró sütőben készre sütjük. Ha megsült, pihentetjük, majd kockára vágva kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tejszínes csülkös csusza elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook