Tejszínes csülkös csusza recept


1 db kicsontozott
főtt füstölt csülök
25 dkg csuszatészta
3 db tojás
2 dl tejszín
1 dl tejföl
3 dkg sertészsír
Ízlés szerint: frissen őrölt bors
és só.
A Tejszínes csülkös csusza elkészítési módja:
A tésztát forró sós vízben megfőzzük, majd a főzővízből kiszedve, hideg vízzel lemossuk és a felforrósított zsírban megforgatjuk. A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tojások sárgájával, és a tejszín egy részével, megborsozzuk, és ráöntve a felmelegített tésztára, azzal összekeverjük, majd tűzálló tálba tesszük. A tojásfehérjéket a maradék tejszínnel kemény habbá verjük, és beborítjuk vele a tésztát. Előmelegített, forró sütőben készre sütjük. Ha megsült, pihentetjük, majd kockára vágva kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. máj. 7. 15:51
A tejszínes csülkös csusza elkészítési módja és hozzávalói.