Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kemencés sertéscsülök raguval recept

Kemencés sertéscsülök raguval recept

Elkészítési idő 180 perc

A Kemencés sertéscsülök raguval hozzávalói:
2 nagy kicsontozott csülök
1 kg burgonya
3-4 gerezd fokhagyma.A raguhoz: 15 dkg füstölt szalonna
1 szál házi füstölt kolbász
25 dkg erdei gomba
50 dkg zöldborsó
4 közepes fej vöröshagyma
A tűzálló tál kikenéséhez: sertészsír.


A Kemencés sertéscsülök raguval elkészítési módja:
A csülköt kicsontozzuk, majd 3-4 gerezd fokhagymával feltesszük főni. A burgonyát héjával, enyhén sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A füstölt szalonnát megolvasztjuk, majd a kisűlt zsíron a karikára vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Ha átpárolódott következik a vékonyra szeletelt gomba és a zöldborsó. Együtt pároljuk, amíg minden megpuhul. A végén hozzátesszük a vékonyan felszeletelt kolbászt is. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd hámozás után a megfőtt burgonyát felszeletelve belerakjuk és erre ráhelyezzük a bontott csülköt bőrével felfelé. Előmelegített kemencébe (sütőbe) toljuk és szép pirosra sütjük. Tálaláskor a kiporciózott burgonya és csülökdarabok mellé rakjuk az elkészített ragut és friss kenyérrel, pincehideg borral kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A kemencés sertéscsülök raguval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook