Kemencés sertéscsülök raguval recept


2 nagy kicsontozott csülök
1 kg burgonya
3-4 gerezd fokhagyma.A raguhoz: 15 dkg füstölt szalonna
1 szál házi füstölt kolbász
25 dkg erdei gomba
50 dkg zöldborsó
4 közepes fej vöröshagyma
A tűzálló tál kikenéséhez: sertészsír.
A Kemencés sertéscsülök raguval elkészítési módja:
A csülköt kicsontozzuk, majd 3-4 gerezd fokhagymával feltesszük főni. A burgonyát héjával, enyhén sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A füstölt szalonnát megolvasztjuk, majd a kisűlt zsíron a karikára vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Ha átpárolódott következik a vékonyra szeletelt gomba és a zöldborsó. Együtt pároljuk, amíg minden megpuhul. A végén hozzátesszük a vékonyan felszeletelt kolbászt is. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd hámozás után a megfőtt burgonyát felszeletelve belerakjuk és erre ráhelyezzük a bontott csülköt bőrével felfelé. Előmelegített kemencébe (sütőbe) toljuk és szép pirosra sütjük. Tálaláskor a kiporciózott burgonya és csülökdarabok mellé rakjuk az elkészített ragut és friss kenyérrel, pincehideg borral kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 21. 06:40
A kemencés sertéscsülök raguval elkészítési módja és hozzávalói.